به گزارش اخبار خودرو ، لااورنس ایلیف (Laurence Iliff) یکی از نویسندگان وبسایت اتونیوز روز دوشنبه به تحلیل روشهای ارتقای خودروسازی مکزیک پس از خروج از نفتا و تمرکز روی تولید محصولات شاسیبلند به جای سواریها پرداخت.
کشور مکزیک سالهاست که بهعنوان پادشاه تولید خودروهای کوچک ارزان، حداقل در این سمت از جهان شناخته میشود. آنها فولکس بیتل اولیه را تا سال ۲۰۰۰ میلادی تولید میکردند و البته جایگزین کوچک این محصول نیز توانست فروش خوبی را تجربه کند، به نحوی که در نقطه اوج فروش این خودرو یعنی سال گذشته موفق به فروش ۱.۶میلیون دستگاه خودرو شدند.
[caption id="attachment_204749" align="aligncenter" width="600"]
همچنین این کشور مورداعتمادترین شریک جنوبی ایالاتمتحده بوده است، بهنحوی که از مرزهای جنوبی ایالاتمتحده پلتفرم فوردهای چهار سیلندر و نیسانهای کوچک به این کشور ارسال میشده و کارگران مکزیکی با مونتاژ محصولات آمریکایی به کاهش هزینههای تولید کارخانههای آمریکایی کمک میکردند.
اما همزمان با این مراودهها جریان دیگری در حال رشد بود و آن تلاش این کشور برای حضور در بازار جهانی و البته پوشش دادن نیازهای جدید مشتریان مکزیکی است که حالا کمی از خودروهای کوچک فاصله گرفتهاند و کمکم مثل سایر نقاط دنیا علاقهمند به خودروهایی شدهاند که ارتفاع آنها از سطح زمین کمی بیشتر از محصولات فعلیشان است.
اما مهمتر از این قضایا تصمیماتی است که ترامپ برای آینده قرارداد اقتصادی منطقه مکزیک، کانادا و ایالاتمتحده یعنی نفتا گرفته است.
درصورتی که فشارهای ترامپ روی توافق نفتا اعمال شود و شرکتهای آمریکایی سود خود را در مکزیک ببینند، کارخانههای مکزیک با مشکلاتی مواجه خواهند شد.
تصور کنید که قطعات اولیه به شما نرسد یا با هزینه گزاف برسد و از سوی دیگر مشتریان قیمت نهایی شما را نپسندند، این به معنی عکس شرایط فعلی مکزیک است.
اما در این میان راه نجاتی وجود دارد. چندی از کارخانههای مکزیکی متعلق به شرکای اروپایی ایالاتمتحده مثل فولکسواگن هستند که البته شرایط فعلی بازار مکزیک را درک میکنند و میدانند که رشد ۱۲ درصدی فروش شاسیبلندها در این کشور بیهدف نبوده است.
بنابراین تحیلگر اتونیوز پیشبینی میکند که پس از اعمال تغییرات در نفتا، خودروسازان اروپایی جای خود را به آمریکاییها در مکزیک میدهند.